Välkommen till Trädgård, Café och Musteri
Nyckelbyvägen 22, Ekerö
Öppet:
fram till och med den 4:e november 11-17
Måndagar stängt! Midsommarafon stängt
tel. 08 - 560 200 60

tisdag, mars 19, 2013

Ympning och Uppbyggnadsbeskärning

lördagen den 23:e mars 
kl 9.00-15.00

Denna dag har vi preliminärt bokat in en Ympnings- och uppbyggnadsbeskärnings-kurs. Kostnaden för kursen är 795kr inkl moms.  Vi har 10 platser i varje kurs. Anmälan är bindande.

Att ympa är båda roligt och lätt att göra!  Under kursen kommer vi diskutera:

★ ympnings metoder 
★ hur man samla och förvara ympkvistar
★ praktiska moment där vi testar att ympa fruktträd (ni få ympa på unga och äldre träd)
★ beskärnings tekniker på unga träd - "uppbyggnads beskärning" och även praktiska övningar på träd
★  diskutera olika sorters verktyg och prata om säkerhet när man beskära träd

Vi kommer att samlas i växthuset. Ta med kläder efter väder - gummistövlar, jacka, handskar, regnkläder om det så behövs.Om du har en sektatör ta gärna med den till kursen - annars har vi några som man kan låna.  Vi kommer att ge ut material om beskärning men ta gärna med penna och papper.  Du behöver inte ha någon beskärnings erfarenhet innan kursen men om du vill läsa på innan vi träffas tycker jag att ‘Beskärningsboken’ av Klaus Vollbrecht är en väldigt bra bok.  Boken kan du hitta på biblioteket eller på nätet www.bokus.com.

Här på Rosenhill finns många sorters fruktträd att pröva på - plommon, päron, körsbär, persika, äpple samt olika sorters bärbuskar, mm.  Vi kommer att diskutera alla sorters fruktträd och praktiska beskärningstekniker men jag vill gärna prata om det som är mest viktigt för dig.  Skicka mig ett mail med bilder och mer information (eller ta med till kursen) om det du undrar om.  Vi har oftast tid att diskutera trädgårdsfrågor under våra lunch paus. Kursledare; Jessica Karlsson, Trädgårdsmästare och ägare av Hillbillies Garden Services

Mer information på www.hillbillies.nu.  Epost: hillbillies@telia.com  eller ring Jessica på 070-872 69 79