Välkommen till Trädgård, Café och Musteri
Nyckelbyvägen 22, Ekerö
Öppet:
fram till och med den 4:e november 11-17
Måndagar stängt! Midsommarafon stängt
tel. 08 - 560 200 60

söndag, augusti 13, 2017

Alagi MBye & Arne Forsén SAMT Bolingo


Söndag 20:e augusti


Kl 16.00

en världsmusikalisk resa med sånggruppen
re:Bolingo
Välkomna till en stunds sångeufori med åtta sångare starka gruppen Re:Bolingo, som tar oss med på en resa över världens floder och hav, genom skimrande glädje och svåraste smärta. I denna nytappning av gruppen Bolingo för sångarna bland mycket annat vidare ett unikt musikarv från den tidigare ledaren och kompositören Ladi Mbengani (DR Kongo) – en musik med stämmor, rytmer och berättelser av sällan hörda slag - ”sånger som får öronen att skratta” med Ladis egna ord. 


Kl 17.00
Västafrika möter Jazz!
Alagi MBye & Arne Forsén - kora & piano

Kora och piano samtalar i Alagi MByes och Arne Forséns händer när de mästerligt spelar med varandra och med lätt sinnelag väver en väv av intimt spröd och mäktigt gungande musik. Ett flöde ur mandinkamusikens kulturskatt i unikt samspel med jazz.
Hösten 2015 släpptes deras första CD ”MANSA KONKO”. LIRA skrev:
"Inspirerad klangfullhet. Klangerna från en västafrikansk kora möter ett fritt sökande pianospel och musiken växer till en känslostark förening av ursprung och tidlös hängivenhet. (...) Saxofonen blåser sin kraft in i samspelet och musiken närmar sig en andligt inspirerad nivå. Jord och himmel i en stillsam vibrerande kontakt.(…)”
(Gunder Wåhlberg)Frivillig entréavgift, Rosenhill rekommenderar 120kr
Från 17.00 - finns soppa och bar