Välkommen till Trädgård, Café och Musteri
Nyckelbyvägen 22, Ekerö
Öppet:
fram till och med den 4:e november 11-17
Måndagar stängt! Midsommarafon stängt
tel. 08 - 560 200 60

måndag, september 24, 2012

Det kom ett brev...

Till Sveriges musterier:

Varje år mognar hundratusentals ton äpplen på svenska äppelträd. Men en stor del av skörden slängs eller ruttnar bort på marken i villaträdgårdar och parker. Många varken orkar eller kan ta hand om sin skörd.

För att motverka detta enorma slöseri har föreningen Äkta vara startat en fruktförmedling, som gör det enkelt att dela med sig av överskottet av äpplen och annan frukt. På vår sajt kan man lägga in en annons om hur mycket frukt man har till övers och var träden finns. Den som vill komma och plocka kan sedan enkelt se var det finns träd i närheten med hjälp av den smarta kartfunktionen.

På Fruktförmedlingen kan man även lägga in frukt som växer på allmänningar. Vi uppmanar också kommunala verksamheter, som dagis, skolor och äldreboenden, att ta till vara den frukt som annars ruttnar. Varför inte byta ut den importerade apelsinjuicen mot lokalproducerad äppelmust?

Hjälp oss att göra slut på slöseriet! Sprid gärna ordet om Äkta varas fruktförmedling.

Jag bifogar även vårt upprop i pdf-format som omfattar hela vår kampanj om att stoppa fruktslöseriet. Det är fritt att sätta upp i musteriet eller på anslagstavlan i den lokala livsmedelsbutiken.

Läs mer om kampanjen på här.

mvh
Ivar Nilsson
webbredaktör
Äkta vara
www.aktavara.org